Cat de mult iti place atunci cand mergi la medic? Te trezesti cu entuziasm in dimineata zilei in care stii ca ai programare? Mergi pe strada fluierand? Nu. La fel se intampla si in cazul animalelor de companie. Este normal sa fie stresate cand sunt puse in cutia de transport pentru a parcurge drumul pana la clinica, departe de locul in care se simt in siguranta. Prin urmare, multe persoane evita deplasarea le clinica veterinara tocmai pentru a nu doresc sa isi streseze pisica ori cainele. Iar cand situatia se agraveaza iar comportamentul acestora devine si mai haotic, procesul este si mai complicat.
Pentru a minimiza acest stres, am creat serviciul de ambulanta veterinara Bucuresti, serviciu perfect pentru situatile in care animalul tau companie are nevoie de asistenta medicala, dar si pentru efectuarea de tratamente si vaccinari la domiciliu. De asemenea, ambulanta veterinara poate functiona si ca pet taxi, animalele beneficiind de ingrijire speciala care contribuie la minimizarea stresului.
In articolul de astazi iti prezentam principalele situatii ce pot reprezenta o urgenta medicala si in care iti recomandam sa apelezi la serviciul de ambulanta veterinara Bucuresti oferite de SuperVet Solutions.
Animalul tau de companie are dificulati de respiratie
Cazurile in care animalul tau se chinuie sa respire, respira foarte rapid, are miscari exaggerate ale pieptului sau gâfâie după aer pot fi situații care sa iti arate o urgenta. Afectiunile respiratorii pot sa se agraveze rapid daca animalul nu se oxigeneaza corespunzator deci fiecare minut poate conta. Evita stresul si durata mai mare aferente deplasarii la o clinica veterinara, mai ales daca este noapte. Ambulanta veterinara SuperVet va ajunge rapid la tine, indiferent de zi sau ora. De asemenea, medicii nostri iti pot oferi sfaturi si indrumari in timp ce se indreapta spre tine.
Animalul tau de companie are episoade de voma repetate.
Desi nu toate episoadele de voma reprezinta un motiv de ingrijorare, iti recomadam sa apelezi la ajutorul unui medic veterinar si, implic, la serviciile unei ambulante veterinare daca starile de voma dureaza de mai mult de 24 de ori, ori agravarea lor este vizibila.
Animalul tau de companie sangereaza
Leziunile traumatice cauzate de accidente rutiere, batai cu caini sau pisici, sau alte loviri accidentale pot conduce la aparitia unor rani. In cazul in care sangerarea nu se opreste in maxim 5 minute, este posibil sa fie nevoie de interventia rapida a unui veterinar deoarece pierderea excesiva de sange poate crea probleme grave. De asemenea, toate tipurile de rani trebuie sa fie tratate cat mai curand posibil, pentru a impiedica infectarea. In cazul in care a fost un incident major, este optim sa soliciti serviciile unei ambulante veterinare si sa nu incerci sa transporti singur animalul de companie.
Animalul tau de companie are tesuturile sau membranele mucosae pale sau vinetii
In general, membranele mucoase ale animalului tau de companie trebuie sa fie roz si umede. Iti recomandam sa analizezi urmatoarele locuri:
- Gingiile si limba
- Captuseala interioară a pleoapelor
- Mucoasa interioara a vulvei, la o femela
- Captuseala interioara a preputului, la un caine mascul
In cazul in care membranele mucosae sunt pale, albe, gri sau vinetii inseamna ca animalul nu se oxigeneaza suficient si este necesara efectuarea imediata a unui control medical. Nu pleca niciodata, singur, catre un cabinet veterinar. Cheama ambulanta veterinara sau roaga pe altcineva sa conduca in timp ce tu monitorizezi animalul.
Animalul tau nu poate sa urineze
O mica piatra in vezica sau reziduuri inflamatorii pot obstructiona uretra cainelui sau pisicii tale, impiedicandu-I sa elime urina plina de toxine. In cazul in care obstructia nu este inlaturata rapid, se acumuleaza toxine ceea ce conduce la o afectare foarte rapida a rinichilor. In general, motanii sunt predispusi la obstructii ale uretrei deoarece au uretra lunga si ingusta dar sunt si alte animale a caror viata poate fi pusa in pericul de aceasta afectiune. Daca animalul tau de companie are dificultati de urinare, plange in litiera sau face doar cateva picaturi, trebuie sa mergi cat mai repede la o clinica veterina non stop, asa cum este Supervet sau chiar sa apelezi la serviciile de ambulanta veterinara.
Animalul tau de companie nu mai poate sa mearga
O pierdere brusca a mobilitatii poate fi o problema majora, cauzata de o vatamare a coloanei vertebrale ori de lipsa fluxului sanguin. Afectiunile discurilor intervertebrale pot sa conduca la compresia brusca a maduvei spinarii, generand slabiciune, durere sau chiar paralizie. Operatia trebuie realizata cat mai rapid pentru a se reduce compresia si a creste sansele recuperarii. In cazul pisicilor, un cheag de sange poate bloca circulatia catre picioarele din spate, conducand la paralizia brusca a membrelor posterioare. Aceste cazuri necesita ingrijire imediata deci ajutorul serviciilor de ambulanta veterinara este vital.
Animalul tau companie a fost expus la substante toxice
Curiozitatea nativa le determina, deseori, pe animalele de companie sa ingereze substante periculoase. Prin urmare, contacteaza-ne imediat daca pisica sau cainele tau au inghitit urmul dintre urmatoarele elemente toxice:
- Antigel
- Otrava pentru rozatoare
- Alimente toxice precum ciocolata, alune de Macadamia, Xylitol, struguri, stafide, aluat crud, ceapa si usturoi
- Ingresaminte
- Ierbicide ori insecticide
- Plante otravitoare.
Intoxicatia poate sa nu aiba simptome imediate insa, in lipsa unui tratament imediat, poate sa puna viata in pericol. Apeleaza, imediat, la serviciile de ambulanta veterinara oferite de SuperVet daca suspectezi orice potentiala imbolavire. Sau, te asteptam la noi, indiferent de ora, deoarece SuperVet este clinica veterinara non stop.