Sfaturi privind siguranța animalelor atunci când călătoresc cu mașina

Vacanța se iarnă se apropie cu pași repezi și suntem siguri că, o parte dintre voi, veți pleca la drum însoțiți de cei mai buni prieteni ai voștri. Prin urmare, ne-am gândit să vă prezentăm căteva idei pe care le considerăm utile în ceea ce privește siguranța animalelor de companie atunci când călătoresc cu mașina.

  1. Obișnuitește-ți animalul de companie cu drumurile lungi. În cazul în care urmează să parcurgeți un drum mai lung, pregătește-l efectuând drumuri mai scurte inițial și crescând timpul petrecut în mașină. Dacă plecați în afara țării, ai grijă să ai la tine dovada efectuării vaccinului antirabic.
  2. Alege o cutie de transport specială. În cazul animalelor de talie mică și cel mult medie, care stau confortabil într-o cutie de transport, acesta poate fi o alegere perfectă pentru siguranța lor. Există o gamă variată de astfel de cutii iar atunci când faci o alegere îți recomandăm să ții cont de textura și duritatea materialului din care este realizată, de forma și gabaritul său și, nu în ultimul rând, de posibilitățile de ancorare. Pentru câinii de talie mare, poți pregăti un loc special pe bancheta din spate.
  3. Acorează corespunzător cutiile de transport pentru ca animalul tău de companie să fie în siguranță. Există centuri de siguranță speciale, în cazul în care cea cu care este prevăzută mașina ta nu se potrivește. Este bine să previi potențialele căzături. Chiar și animalele obișnuite cu călătoriile este bine să fie asigurate deoarece pot exista frânări bruște sau derapaje neprevăzute datorate drumului alunecos.
  4. Nu-ți hrăni prietenul în timpul călătoriei. Oferă-i o gustare ușoară cu 3-4 ore înainte de plecare. Altfel, cu excepția călătoriilor lungi, evită să îi oferi mâncare consistentă pentru a evita stările de rău. Dacă petreceți o perioadă mai lungă pe drum, fă pauze atunci când urmează să mănânce și așteaptă minim 15 minute înainte de a vă continua călătoria. De asemenea, este nevoie ca el să fie hidratat motiv pentru care îți recomandăm să iei cu tine câteva sticle din apa pe care o bea de obicei.
  5. Ai grijă să faci pauze pentru a se putea relaxa și a-și face nevoile. Nu se impun spații mari unde să poată alerga însă este important ca, la un interval de câteva ore, să beneficieze de aer curat. De asemenea, nu uita să ai la tine suficiente pungi igienice.
  6. Pentru siguranța sa, nu îți lasă niciodată animalul de companie singur în mașină. Iarna, o mașină parcată poate fi comparată cu un frigider că păstrează înăuntru frigul. Acest lucru poate conduce la răceli puternice și chiar la degerături ale lăbuțelor și boticului.
  7. Pregătește un kit de călătorie. Ai grijă să ai la tine mai multe lucruri de care prietenul tău cel mai bun ar putea avea nevoie în cazul unui blocaj în trafis sau a unei defecțiuni neprevăzute a mașinii. Include o pătură, snacks-uri, un vas de apă, jucăria preferată și hăinuțe de rezervă.
  8. Dacă umrează un tratament medicamentos, discută cu medicul veterinar pentru a ști ce trebuie să iei la tine și lucrurile la care să fii atent.

Călătoria cu mașina poate fi cea mai simplă variantă în cazul în care animalul tău de companie te însoțește iar dacă ții cont de sfaturile de mai sus te asigurăm că vă veți bucura de o vacanță de neuitat. Pune siguranța voastră pe primul plan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online