5 moduri eficiente de a trata comportamentul dominant al câinilor

Dominanța este o trăsătură comportamentală pe care unii câini aleg să o folosească atunci când interacționează cu alții (de exemplu, câini, oameni și alte animale). Este esențial să știi cum să oprești comportamentul de dominare a câinilor așa că în articolul de astăzi specialiștii Supervet Solutions,clinică veterinară non stop București, îți oferă câteva sfaturi utile în acest sens.

Este o provocare să stabilim cea mai bună modalitate de a comunica eficient și de a interacționa în siguranță cu câinii care arată dominație. Este puțin probabil ca aceștia să te aprecieze sau să te accepte dacă interacționezi cu ei în același mod în care interacționezi cu câinii nedominanți.

Există modalități eficiente de a aborda câinii dominanti:

  1. Rămâi calm

Păstrează-ți calmul și nu răspunde la comportamentele nedorite ale câinelui tău. Dacă răspunzi verbal sau fizic, câinele tău va înregistra probabil răspunsul ca un semn de participare activă, iar acest lucru ar duce la continuarea sau agravarea comportamentului său.

  1. Fii asertiv

Acest lucru este important pentru a transmite în mod corect mesajul. Gesturile, mișcările și sunetele neclare și confuze pot fi înfricoșătoare pentru câini, iar câinii dominanti pot răspunde exagerat de frică.

  1. Stabilește reguli pentru persoanele din jur

Stabilește reguli care vor fi utile în schimbarea comportamentului și obiceiurilor unui câine dominat. În cazul în care un câine mârâie și se repede la oameni ori de câte ori se află pe o canapea atunci politica „Fără câini pe canapea” poate fi una dintre regulile pe care trebuie să le respecte toată lumea din casă

  1. Nu forța câinele să interacționeze

Cu excepția cazului în care există o urgență medicală, nu te apropia pentru a interacționa în cazul în care câinele refuză acest lucru și dă semne că vrea să fie lăsat în pace. Lasă-l să vină la tine în condițiile sale și răsplătește-i comportamentul dacă acesta este calm și ascultător.

Cu excepția cazului în care este o urgență medicală, nu vă apropiați pentru a interacționa dacă câinele dvs. refuză să interacționeze și dă semne că vrea să fie lăsat în pace. Lasă-ți câinele să vină la tine în condițiile lor și răsplătește-i comportamentul dacă vin la tine într-un mod calm, sumis, fără amenințări.

  1. Ajută câinele să îți consume energia

Este important să îi asiguri câinelui activitățile necesare astfel încât să își poate consuma excesul de energie. De exemplu, îl poți duce la antrenamente de activitate sau obediență, care oferă exerciții fizice și mentale și o oportunitate pentru tine și câinele tău de a consolida relația.

Pe lângă toate acestea este foarte util să ai grijă să verifici periodic starea de sănătate a câinelui tău. Unii câini care au probleme de sănătate pot devein teritoriali sau dominanți pentru a fi lăsați în pace. Tu când ai fost ultima dată cu câinele tău la cabinetul veterinar? Dacă a trecut mai mult de un an programează o consultație acum. Și nu ți face probleme în privința programului deoarece la noi poți veni oricând. Suntem clinică veterinară non stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online