Plante de toamnă toxice pentru animalele de companie

Toamna este aici și ne bucurăm de ea și de vremea încă frumoasă cu plimbări prin natură alături de cel mai bun prieten al nostru. Totul este important să ții cont de anumite plante de toamnă pe care le puteți întâlni în plimbările voastre și care pot fi toxice pentru câinele. În articolul de astăzi, specialiștii Supervet Solutions, clinică veterinară non stop București. îți oferă informații despre principalele altfel de plante.

Irisul de toamnă

Crocusul de toamnă, cunoscut și sub numele de șofran de luncă, este toxic atât pentru pisici, cât și pentru câini. Semnele de ingerare pot include vărsături cu sânge, diaree și șoc. În cele din urmă, pot rezulta leziuni ale mai multor organe și/sau suprimarea măduvei osoase.

Crizantema

Crizantemele, sunt o floare decorativă obișnuită de toamnă. Aceste plante sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini. Semnele de ingerare pot include vărsături, diaree, salivație crescută, lipsa de coordonare și/sau iritarea pielii.

 

Merele

Tulpinile, frunzele și semințele merelor sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini. Conțin cianură care afectează transportul oxigenului și utilizarea oxigenului în fluxul sanguin. Semnele de ingerare pot include pupile dilatate, dificultăți de respirație, gâfâituri și/sau șoc. Toxicitatea este rară, deoarece adesea se consumă doar carnea netoxică a mărului, ceea ce poate genera doar diaree ușoară și vărsături.

Nuci negre

Nucile negre sunt toxice pentru câini și netoxice pentru pisici. Ingestia de așchii poate duce la necoordonare. Proprietarii de animale de companie ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de acoperirile de pământ mucegăite, inclusiv nuci negre, ghinde, frunze, mulci și compost. Consumul de mucegai poate provoca tremor și convulsii.

Ciuperci

Mai jos sunt enumerate câteva ciuperci toxice comune. Identificarea ciupercilor este extrem de dificilă și pot fi identificate incorect. Pentru a fi în siguranță, nu permiteți animalelor dvs. de companie să consume niciun fel de ciuperci.

Scleroderma sp.

Semnele de ingerare includ vărsături ușoare până la severe și diaree.

Inocybe sp.

Semnele de ingerare includ vărsături, diaree, scăderea ritmului cardiac și salivare severă.

Conocybe sp.

Semnele de ingestie includ vărsături, diaree, lipsă de coordonare, agitație, depresie și tremor.

Amanita Phalloides

Semnele de ingerare includ vărsături, diaree, scăderea apetitului, letargie și îngălbenirea ochilor și a pielii. Ciupercile Amanita Phalloides provoacă toxicitate hepatică. Semnele pot fi întârziate cu până la 24 de ore, iar ingerarea poate duce la insuficiență hepatică și deces.

În cazul în care animalul tău de companie ingerat una dintre plantele de mai sus este important să te adresezi imediat medicului veterinar. De asemenea, poți apela la serviciul nostru de ambulanță veterinară și vom ajunge la tine în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online