3 motive pentru care un animal de companie este bun pentru sănătatea ta

animal de companie / pet

Îți faci griji cu privire la sănătatea ta? Cumpără-ți un animal de companie.

Până în prezent, numeroase cercetări au demonstrat faptul că deținerea unui animal de companie are efecte benefice asupra sănătății, ducând la scăderea presiunii sangvine, reducerea colesterolului și instaurarea unei stări de bine.

În articolul de astăzi, vom vedea împreună care sunt trei potențiale beneficii pe care deținerea unui animal de companie le are asupra sănătății tale:

 

  1. Minimizarea problemelor cardiace

Plimbările efectuate alături de câini reprezintă o extraordinară măsură de prevenție împotriva bolilor cardiace. Reprezentant exercitii cu intensitate și risc redus, ele te vor ajuta să te menții în formă, să slăbești și chiar să iei niște vitamina D. Cercetătorii de la Universitatea din Sidney au arătat că problemele cardiace au putut fi evitate sau tratate mai ușor în cazul pacienților care obișnuiau să facă plimbări regulate alături de prietenii lor patrupezi. Un minimum de 150 de minute de plimbare pe săptămână se recomandă pentru ca riscul apariției problemelor de inimă să scadă.

De asemenea, s-a dovedit științific faptul că persoanele cu astfel de boli dar care au animale de companie au șanse de viață semnificativ mai mari.

În plus, deținerea unui câine contribuie să scăderea tensiuninii, a colesterolului și a riscului de infarct. Un studiu realizat pe 240 de cupluri care aveau animale de companie a arătat că acestea aveau pulsul mult mai regulat și tensiunea în parametrii buni comparativ cu cuplurile ce nu dețineau animale de companie. Și pisicile contribuie la protejarea sănătății inimii. Cercetări realizate timp de 20 de ani au dovedit că 40% dintre cei care nu au deținut niciodată o pisică sunt cu 40% mai susceptibili să moară în urma unui atac de cord. 

 

  1. Combaterea și tratarea ADHD-ului cu ajutorul unui animal de companie

Un animal de companie îi poate învăța pe copii ce suferă de ADHD să aibă un plan și un program. Acesta trebuie plimbat, hrănit, spălat și îngrijit, sarcini ce se realizează conform unui orar. Deținătorii de câini vor depinde noi abilități: să fie mai calmi, să facă exerciții, să interacționeze cu ceilalți să să își crească încrederea în site. Un studiu publicat de Revista Americană de Sănătate Publică a scos în evidență faptul că interacțiune cu mediul exterior poate reduce sindromul deficitului de atenție la copii. Prin urmare, o plimbare prin parc alături de cel mai bun prieten se poate număra printre remediile recomandate copiilor ce suferă de ADHD.

 

  1. Reducerea nivelului de stres cu ajutorul unui animal de companie

Persoanele care au un animal de companie sunt, în general, mult mai relaxate și fericite.Astfel, cazurile de depresie în rândul acestora sunt semnificativ reduse datorită unei stări de singurătate și izolare mai puțin resimțită. Îngrijirea acestuia conferă sentimentul de importanță a unei persoane oferind distragere de la problemele zilnice. Nu în ultimul rând, un animal de companie de ajută să socializezi mai ușor cu ceilalți, contribuind la realizarea unor conexiuni, fie că vorbim de o ieșire în parc sau de apartenența la asociații și grupuri de specialitate.

Putem vedea astfel faptul că un animal de companie vine cu numeroase beneficii în viața ta. Pentru a te bucura de ele, și tu trebuie să ai grija de starea de sănătate a acestuia și să programezi vizite regulate la medicul veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online