Animăluțul de companie inseamnă responsabilitate

        Atunci când doriți să achiziționați sau să faceți cadou un animal de companie este bine să fiți informat înainte.
Dacă dorești să fii stăpânul unui cățel, pisică, iepuraș, papagal sau orice alt animăluț este bine să te interesezi de necesitățile acestuia de la un profesionist și nu la o căutare pe internet.
Iar dacă dorești să faci cadou cuiva un animal de companie este important să știi că acea persoană poate fi responsabilă în creșterea lui și că își dorește cu adevărat. Cu alte cuvinte, asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă.

Magazinele de animale de companie au avut întotdeauna o creștere a vânzărilor în această perioada a anului (sărbători). Aceste “daruri” de sărbători oferite cu cea mai bună intenție, de cele mai multe ori sunt returnate sau abandonate.

Încercăm să tragem un semnal de alarmă, deoarece abia a trecut Moș Nicolae și deja avem câteva cazuri de animale primite cadou și abandonate. Animalele de companie necesită la fel de multă atenție precum un copil nou născut, costurile de întreținere și hrană nu sunt de neglijat, de asemenea și costurile medicale trebuiesc luate în considerare.

Majoritatea animalelor nu se pot adapta imediat la un cămin nou și demonstrează comportamente anxioase, precum roșul diferitelor obiecte, urinat sau agitație.

Ca o sugestie, încercați în loc de un animal viu sub bradul de Crăciun să puneți o carte despre creșterea animalului de companie și poate după lungi cercetări și discuții veți lua decizia corectă.

Nu în ultimul rând, vrem să punctăm că nu suntem adepții cumpărării animalelor de companie când adăposturile sunt pline de câini și pisici.  Așadar, adoptați, nu cumpărați.

Fiecare specie abundă de rase diferite atât că aspect cât și ca necesități.
La clinica noastră veterinară non stop găsiți în permanență un medic care va poate consilia atât în privința alegerii unui animăluț potrivit pentru timpul și necesitățile fiecăruia cât și cu privire la îngrijirea corectă a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online