Câini fericiți – elemente de care să ținem cont

câini fericiți

Este dificil să spunem, la modul general, ce le place și ce nu câinilor și cum se comportă însă da, putem spune că există momente când avem de a face cu câini fericiți. Ca și oamenii, câinii au propria personalitate și preferințe deci modul în care ei văd viața poate fi extrem de diferit.

Existe multiple moduri în care putem judeca greșit câinii, asumându-ne că ei au un comportament uman. Mai jos poți regăsi 6 moduri eronate în care valorile și nevoile umane sunt asociate câinilor și ne împiedică să vorbim despre câini fericiți.

 1. Câinii sunt capabili să împartă.

Oamenii se bazează pe rațiune și apreciază beneficiile gestul de a împărți. În opoziție, pentru câine posesia este lege. Prin urmare, nu ar trebuie să îi iei jucăriile sau oasele decât dacă l-ai învățat cu aceste acțiuni.

 1. Câinii se bucură întotdeauna de gesturile de afecțiune.

Oamenii îți arată afecțiunea prin îmbrățișări și mângăieri. Câinii nu au capacitatea de a face aceste gesturi motiv pentru care nu sunt obișuniți cu ele. Atunci când sunt îmbrățișați de cineva, mulți se pot simți inconfortabil sau amenințați. Același lucru este valabil și în cazul mângâiatului pe cap.

 1. Câinii care latră sau mârâie sunt periculoși

Lătratul și mârâitul sunt semne care arată necesitatea distanțării. Câinii care emit acest semnale încearcă să se impună pentru a câștiga spațiu și a se simți în siguranță. Toți câinii, indiferent de temperament sau dresaj,pot vrea, la un moment dat, mai mult spațiu. În general, ei încearcă întâi să emită semnale mai subtile însă atunci când învață că acestea nu funcțioează, apelează direct la lătrat.

 1. Câinii se vor bucura de prezența altor câini în casa lor

Nu trebuie să uităm faptul că aceștia se trag din lupi, renumiți pentru capacitatea de a apăra ceea ce este al lor. Ei se atașează puternic de spațiul casei și de tot ceea ce se regăsește aici. Câinii nu au de unde să știe că persoanele și animalele pe care le invităm să ne viziteze urmează să plece. Prin urmare, este normal comportamentul prin care ei vor să stabilească regulile și să îi pună la locul lor pe noii veniți.

 1. Câinilor le place să se relaxeze

Avânvd în vedere faptul că mergem la cursuri sau la locul de muncă, apreciem oportunitatea de a ne relaxa atunci când ajungem acasa. În schimb, câinii petrec cea mai mare parte a timpului acasă. Prin urmare, ei vor aprecia mai mult o plimbare sau o porție de joacă mai mult decât timpul petrecut pe canapea. Pentru un câine o schimbare nu este la fel de plăcută ca o porție de relaxare – ci mult mai bună.

 1. Un câine plin de viață este un câine prietenos

Ceea ce înseamnă prietenos pentru un câine poate să nu aibă aceeași valență pentru toți ceilalți. Unii câini pot fi exagerat de aproipiați pentru a reduce starea de anxietate cauzată de întâlnirea unui alt câine sau a unei alte persoane.

Dincolo de aceste elemente de care trebuie să ținem cont, există și anumite elemente ce țin de postura corpului și care nu arată atunci când avem alături câini fericiți:

 • Botul ușor deschis;
 • Urechile relaxate, nu date pe spate sau ciulite;
 • Poziția relaxată a corpului, cu capul ridicat;
 • Rostogoluri pentru a se pune cu burtica în sus;
 • Poziția de joacă.

Iar dacă nu reușeșți să înțelegi comportamentul câinelui tău sau crezi să o boală îi cauzează probleme, poti luat legatura cu o clinica veterinara pentru a te ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online