Site Loader
╚śoseaua Banatului 65, Chitila, vizazi de Lidl

Este iarn─â ╚Öi frigÔÇŽ╚Öi nu doar noi resim╚Ťim temperaturile sc─âzute de afar─â, ci ╚Öi prietenii no╚Ötri p─âro╚Öi. Este adev─ârat c─â totu╚Öi ei suport─â mult mai bine frigul, dar ar trebui s─â ╚Ťinem cont de c├óteva sfaturi pentru a-i proteja ├«n zilele acestea.

O alimenta╚Ťie echilibrat─â este cu siguran╚Ť─â unul din primele lucruri la care ar trebui s─â ne g├óndim. Schimba╚Ťi des apa din castroanele care r─âm├ón afar─â, pentru c─â se congeleaz─â rapid.

O alimenta╚Ťie echilibrat─â este cu siguran╚Ť─â unul din primele lucruri la care ar trebui s─â ne g├óndim. Schimba╚Ťi des apa din castroanele care r─âm├ón afar─â, pentru c─â se congeleaz─â rapid.

Nu toate anim─âlu╚Ťele sunt ÔÇťechipateÔÇŁ corespunz─âtor pentru temperaturile sc─âzute: c─â╚Ťeii de talie mare reu╚Öesc s─â ├«╚Öi men╚Ťin─â temperatura corporal─â pentru o perioad─â mult mai lung─â fa╚Ť─â de cei de talie mic─â, cu parul scurt sau cei sl─âbi╚Ťi. Pentru ei, ├«n aceast─â situa╚Ťie, recomand─âm cu caldur─â hainu╚Ťele!

De asemenea este important s─â ne g├óndim la c─â╚Ťeii ╚Öi pisicile care tr─âiesc afar─â, ├«n cur╚Ťi. Ei au nevoie de un culcu╚Ö uscat ╚Öi izolat pentru a se putea ad─âposti. ├Än plus, anim─âlu╚Ťele ├«n v├órst─â ar fi bine ca ├«n aceast─â perioad─â s─â fie ╚Ťinute ├«n spa╚Ťii ├«nc─âlzite m─âcar pe timpul nop╚Ťii, datorit─â faptului c─â frigul intensific─â afec╚Ťiunile cronice.

Frumos ar fi s─â ne amintim ╚Öi de anim─âlu╚Ťele f─âr─â st─âp├ón. Este nevoie de foarte pu╚Ťin pentru a ajuta un suflet ├«n dificultate. Ceea ce pute╚Ťi face este ca ├«n loc s─â arunca╚Ťi hainele/p─âturile/prosoapele vechi, ar fi mai bine s─â le dona╚Ťi ad─âposturilor din apropierea dumneavostr─â sau pune╚Ťi un castron cu m├óncare afar─â.

Mare aten╚Ťie la animalele care se ad─âpostesc sub masini. ├Än special pisicile tind s─â stea sub capota ma╚Öinii, l├óng─â motorul cald. Controla╚Ťi ├«nainte de a porni ma╚Öina sau eventual arunca╚Ťi un ochi sub capot─â pentru a alunga musafirii nepofti╚Ťi. Din p─âcate exist─â multe cazuri de anim─âlu╚Ťe prinse ├«n cureaua de transmisie, ╚Öi de cele mai multe ori sufer─â leziuni extrem de grave.

Stia╚Ťi c─â z─âpada poate ╚Öterge urmele, iar c─â╚Ťelul vostru se poate pierde u╚Öor? ├Än special puiu╚Ťii care ador─â s─â se joace ├«n z─âpad─â, sunt neast├ómp─âra╚Ťi ╚Öi se pot ├«ndep─ârta destul de mult de proprietar, ├«nc├ót s─â nu mai g─âseasc─â drumul ├«napoi. ╚Üine╚Ťi-i ├«n les─â c├ónd merge╚Ťi la plimbare sau fi╚Ťi mereu cu ochii pe ei, mai ales ├«n locuri izolate.

Nu v─â l─âsa╚Ťi animalu╚Ťul mult timp singur ├«n ma╚Öin─â. At├ót vara, c├ót ╚Öi iarna temperaturile extreme ├«i pot afecta. Pune╚Ťi-le o paturic─â pe banchet─â, pentru a evita hipotermia. De asemenea, dac─â r─âm├ón peste noapte ├«n garaj, asigura╚Ťi-v─â c─â a╚Ťi pus la loc sigur posibilele solutii care i-ar putea intoxica. Antigelul pentru ma╚Öini ╚Öi lichidul pentru radiator chiar ╚Öi ├«n cantit─â╚Ťi mici pot fi extrem de toxice sau chiar fatale. Pentru c─â sunt dulci, deseori sunt ingerate at├ót de pisici c├ót ╚Öi de c─â╚Ťei, a╚Öa c─â ave╚Ťi grij─â chiar ╚Öi la petele care pot exista pe sol, cur─â╚Ťa╚Ťi-le bine. Dac─â ave╚Ťi suspiciunea c─â anim─âlu╚Ťul dumneavoastr─â ar fi lins sau m├óncat astfel de substan╚Ťe, aduce╚Ťi-l de urgen╚Ť─â la cabinet!

La clinica noastr─â, un medic veterinar este non stop la dispozi╚Ťia dumneavoastr─â, dac─â ave╚Ťi nevoie de sfaturi sau v─â poate ajuta ├«n cazul unei urgen╚Ťe veterinare, iar serviciul de ambulan╚Ť─â veterinar─â este disponibil non-stop.

Post Author: doctor

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ambulanta veterinara