Cum îi protejăm când este frig afară

Este iarnă și frig…și nu doar noi resimțim temperaturile scăzute de afară, ci și prietenii noștri păroși. Este adevărat că totuși ei suportă mult mai bine frigul, dar ar trebui să ținem cont de câteva sfaturi pentru a-i proteja în zilele acestea.

 

O alimentație echilibrată este cu siguranță unul din primele lucruri la care ar trebui să ne gândim. Schimbați des apa din castroanele care rămân afară, pentru că se congelează rapid.

O alimentație echilibrată este cu siguranță unul din primele lucruri la care ar trebui să ne gândim. Schimbați des apa din castroanele care rămân afară, pentru că se congelează rapid.

Nu toate animăluțele sunt “echipate” corespunzător pentru temperaturile scăzute: cățeii de talie mare reușesc să își mențină temperatura corporală pentru o perioadă mult mai lungă față de cei de talie mică, cu parul scurt sau cei slăbiți. Pentru ei, în această situație, recomandăm cu caldură hainuțele!

De asemenea este important să ne gândim la cățeii și pisicile care trăiesc afară, în curți. Ei au nevoie de un culcuș uscat și izolat pentru a se putea adăposti. În plus, animăluțele în vârstă ar fi bine ca în această perioadă să fie ținute în spații încălzite măcar pe timpul nopții, datorită faptului că frigul intensifică afecțiunile cronice.

Frumos ar fi să ne amintim și de animăluțele fără stăpân. Este nevoie de foarte puțin pentru a ajuta un suflet în dificultate. Ceea ce puteți face este ca în loc să aruncați hainele/păturile/prosoapele vechi, ar fi mai bine să le donați adăposturilor din apropierea dumneavostră sau puneți un castron cu mâncare afară.

Mare atenție la animalele care se adăpostesc sub masini. În special pisicile tind să stea sub capota mașinii, lângă motorul cald. Controlați înainte de a porni mașina sau eventual aruncați un ochi sub capotă pentru a alunga musafirii nepoftiți. Din păcate există multe cazuri de animăluțe prinse în cureaua de transmisie, și de cele mai multe ori suferă leziuni extrem de grave.

Stiați că zăpada poate șterge urmele, iar cățelul vostru se poate pierde ușor? În special puiuții care adoră să se joace în zăpadă, sunt neastâmpărați și se pot îndepărta destul de mult de proprietar, încât să nu mai găsească drumul înapoi. Țineți-i în lesă când mergeți la plimbare sau fiți mereu cu ochii pe ei, mai ales în locuri izolate.

Nu vă lăsați animaluțul mult timp singur în mașină. Atât vara, cât și iarna temperaturile extreme îi pot afecta. Puneți-le o paturică pe banchetă, pentru a evita hipotermia. De asemenea, dacă rămân peste noapte în garaj, asigurați-vă că ați pus la loc sigur posibilele solutii care i-ar putea intoxica. Antigelul pentru mașini și lichidul pentru radiator chiar și în cantități mici pot fi extrem de toxice sau chiar fatale. Pentru că sunt dulci, deseori sunt ingerate atât de pisici cât și de căței, așa că aveți grijă chiar și la petele care pot exista pe sol, curățați-le bine. Dacă aveți suspiciunea că animăluțul dumneavoastră ar fi lins sau mâncat astfel de substanțe, aduceți-l de urgență la cabinet!

La clinica noastră, un medic veterinar este non stop la dispoziția dumneavoastră, dacă aveți nevoie de sfaturi sau vă poate ajuta în cazul unei urgențe veterinare, iar serviciul de ambulanță veterinară este disponibil non-stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online