Site Loader
╚śoseaua Banatului 65, Chitila, vizazi de Lidl

┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ├Än momentul ├«n care se na╚Öte un c├óine, prin colostru el prime╚Öte anticorpi care ├«l protejeaz─â ├«n primele s─âpt─âm├óni de via╚Ť─â.

├Äncep├ónd cu v├órst─â de 6 s─âpt─âm├óni, se ├«ncepe vaccinarea ├«mpotriva bolilor infec╚Ťioase (precum parvoviroza, jigodia, parainfluenta canin─â etc), aceast─â realiz├óndu-se din 2 ├«n 2 s─âpt─âm├óni, 4 vaccinuri.

Recomandarea noastr─â este c─â ├«n aceast─â perioada, s─â fie ╚Ťinut ├«n carantin─â. Ce ├«nseamn─â carantin─â?

Nu are voie s─â ias─â afar─â din cas─â dec├ót pentru vizita la cabinetul veterinar, ╚Öi atunci ╚Ťinut ├«n bra╚Ťe f─âr─â s─â ia contact cu alte animale. Recomandat este c─â s─â fie scos afar─â abia la 14 zile de la ultimul vaccin. De asemenea, anterior primei vaccinari, se recomand─â o deparazitare intern─â cu repetare la 14 zile. Pentru mai multe detalii va st─âm la dispozi╚Ťie la numerele de telefon: 0771.637.818 / 031.421.0324 sau la clinica veterinar─â SUPERVET Chitila deschis─â NON STOP.

┬á┬áO situa┼úie special─â este cea a vaccin─ârii antirabice, care este obligatorie prin lege ├«n ┼úara noastr─â. Legisla┼úia Rom├óniei cere c─â vaccinarea antirabic─â s─â fie f─âcut─â la to┼úi c├óinii, ├«ncep├ónd cu v├órsta de 3 luni, ┼či apoi repetat─â anual. Pentru efectuarea acestui vaccin este obligatorie microciparea c─â┼úelului ┼či ├«nregistrarea acestuia ├«n RECS (Registrul de Eviden┼ú─â al C├óinilor cu St─âp├ón). De asemenea, pentru a putea p─âr─âsi ┼úara ├«mpreun─â cu c─â┼úelul dumneavoastr─â, acesta trebuie s─â aib─â vaccinul antirabic valabil ┼či efectuat cu minim 3 s─âpt─âm├óni ├«nainte de ie┼čirea din ┼úar─â.

A╚Öadar, pricepalele boli contra c─ârora c├óinii sunt vaccina╚Ťi sunt┬á(prescurt─ârile vaccinurilor):

D ÔÇô DISTEMPER

H ÔÇô HEPATIT─é INFEC╚ÜIOAS─é

P ÔÇô PARVOVIROZA

Pi ÔÇô PARAINFLUENTA CANIN─é

L ÔÇô LEPTOSPIROZ─é

R – RABIE

Pentru mai multe detalii despre fiecare boal─â ├«n parte, da╚Ťi click pe una din afec╚Ťiunile de mai sus.

Post Author: admin

One Reply to “Ghid┬ácu┬áinforma╚Ťii despre vaccinarea c├óinilor”

  1. Buna ziua.
    C─â╚Ťelu╚Öii mei au f─âcut parvoviroza la 5 s─âpt─âm├óni, ├«nainte de a fi vaccinati. Am reu╚Öit sa ii salvez, acum fac 7 saptamani, cum se procedeaz─â cu vaccinurile?
    Mul╚Ťumesc.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ambulanta veterinara