Ghid cu informații despre vaccinarea câinilor

În momentul în care se naște un câine, prin colostru el primește anticorpi care îl protejează în primele săptămâni de viață.

Începând cu vârstă de 6 săptămâni, se începe vaccinarea împotriva bolilor infecțioase (precum parvoviroza, jigodia, parainfluenta canină etc), această realizându-se din 2 în 2 săptămâni, 4 vaccinuri. Parvoviroza la caini este o boala grava, asadar vaccinati-va cainii!

Recomandarea noastră este că în această perioada, să fie ținut în carantină. Ce înseamnă carantină?

Nu are voie să iasă afară din casă decât pentru vizita la cabinetul veterinar, și atunci ținut în brațe fără să ia contact cu alte animale. Recomandat este că să fie scos afară abia la 14 zile de la ultimul vaccin. De asemenea, anterior primei vaccinari, se recomandă o deparazitare internă cu repetare la 14 zile. Pentru mai multe detalii va stăm la dispoziție la numerele de telefon: 0771.637.818 / 031.421.0324 sau la clinica veterinară SUPERVET Chitila deschisă NON STOP. Pretul vaccinului la caine si pretul vaccinului la pisica are un interval cuprins intre 55 si 128 ron si difera de la tipul de vaccin si valentele pe care le contine.

  O situaţie specială este cea a vaccinării antirabice, care este obligatorie prin lege în ţara noastră. Legislaţia României cere că vaccinarea antirabică să fie făcută la toţi câinii, începând cu vârsta de 3 luni, şi apoi repetată anual. Pentru efectuarea acestui vaccin este obligatorie microciparea căţelului şi înregistrarea acestuia în RECS (Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân). De asemenea, pentru a putea părăsi ţara împreună cu căţelul dumneavoastră, acesta trebuie să aibă vaccinul antirabic valabil şi efectuat cu minim 3 săptămâni înainte de ieşirea din ţară.

Așadar, pricepalele boli contra cărora câinii sunt vaccinați sunt (prescurtările vaccinurilor):

 • D – DISTEMPER
 • H – HEPATITĂ INFECȚIOASĂ
 • P – PARVOVIROZA
 • Pi – PARAINFLUENTA CANINĂ
 • L – LEPTOSPIROZĂ
 • R – RABIE

Pentru mai multe detalii despre fiecare boală în parte sau pentru reactii adverse la vaccin luati legatura cu medicul veterinar.

 1. Dan Tataru spune:

  Buna ziua.
  Cățelușii mei au făcut parvoviroza la 5 săptămâni, înainte de a fi vaccinati. Am reușit sa ii salvez, acum fac 7 saptamani, cum se procedează cu vaccinurile?
  Mulțumesc.

 2. Dan Tataru spune:

  Buna ziua.
  Cățelușii mei au făcut parvoviroza la 5 săptămâni, înainte de a fi vaccinati. Am reușit sa ii salvez, acum fac 7 saptamani, cum se procedează cu vaccinurile?
  Mulțumesc.

 3. Mihaela Brici spune:

  Bună ziua. Ce se întâmplă unui câine ( sau pisica ) dacă este repetat vaccinul antirabic după 2 luni ? Ce urmări poate avea ? La cât timp se poate repeta vaccinul antirabic fără a avea un risc pentru sănătatea câinelui? ( pisicii) . Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online