Site Loader
╚śoseaua Banatului 65, Chitila, vizazi de Lidl

Halitoza

Halitoza sau halena este un termen medical care define╚Öte respira╚Ťia cu miros nepl─âcut.

Poate fi un simptom al unei boli medicale secundare.

Respira╚Ťia ur├ót mirositoare la┬áanimalele de companie apare ├«n:

  • gingivite,┬á
  • abcese,
  • ulcere bucale,
  • afec╚Ťiuni periodontale,
  • depuneri de tartru,
  • boli ale pl─âm├ónilor sau rinichilor.

În cazuri grave se constată chiar refuzul hranei sau hipersalivatie.

Tartrul apare din cauza bacteriilor generate de resturile alimentare ╚Öi se prezint─â sub form─â unor depuneri pe din╚Ťi.

Tartrul poate fi ├«ndep─ârtat doar de c─âtre medicul veterinar, printr-o metod─â numit─â detartraj dentar cu ultrasunete. Detartrajul dentar este un tratament ce const─â ├«n ├«ndep─ârtarea depozitului de tartru prin intermediul ultrasunetelor. Interven╚Ťia este non-invaziv─â ╚Öi nedureroas─â. Totu╚Öi, este nevoie de anestezie general─â pentru a efectua detartrajul la animalele de companie.

Printre metodele neinvazive de preven╚Ťie a afec╚Ťiunilor bucale amintim: past─â ╚Öi periu╚Ť─â de din╚Ťi pentru c├óini ╚Öi pisici, m├óncarea uscat─â Oralcare, batoane Dental Sticks sau spray antiseptic cu clorhexidin─â (la recomandarea medicului veterinar) pe care le pute╚Ťi g─â╚Öi la pet shop-ul nostru deschis non stop.

La cabinetul veterinar Supervet animalul dumneavoastră beneficiază de cel mai modern tip de anestezie inhalatorie (cu riscuri minime) și de aparat de detartraj cu ultrasunete. 

Post Author: admin

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ambulanta veterinara