Sfaturi de baza in adoptia unui animal de companie

adoptia unui animal de companie

Asa cum probabil ati observat, incurajam adoptia unui animal de companie. Prin urmare, am conceput un articol pe aceasta tema astfel incat sa iti oferim cateva sfaturi de baza.

Te-ai decis sa aduci un nou membru in familie? Felicitari! Cu siguranta treci printr-o stare de entuziasm combinata cu o avalansa de informatii de pe internet sau de la prieteni care te nelinisteste si te face sa te intrebi de ce te bagi in acest lucru.

Este cazul sa renunti la temeri deoarece specialistii SuperVet Solutions iti sunt alaturi, oferindu-ti informatii despre cum sa alegi viitorul prieten cu blanita, ce sa intrebi inainte de a-l aduce acasa si unde il poti gasi.

Adoptia unui animal de companie: ce este potivit pentru mine?

Desi este tentant sa adopti imediat un animal, este important sa te gandesti ce este potrivit pentru tine. Analizeaza-ti stilul de viata si vezi ce iti place sa faci. Majoritatea cainilor traiesc in jur de 15 ani, pisicile pot ajunge la 20 iar pasarile pot supravietui chiar si 80 de ani. Prin urmare, nu este vorba de o responsabilitate de o zi.

Cum se va integra un animal in stilul tau de viata? Daca obisnuiesti sa alergi esti posibil sa fie perfect un caine care are nevoie de mult exercitiu. De asemenea, ai copii? Cine se va ocupa de el in cea mai mare parte a timpului? Iata cateva aspecte la care sa te gandesti.

  • Cerceteaza

Daca esti curios cu privire la diferitele tipuri de rase, cumpara o carte care sa iti ofere o perspectiva asupra trasaturilor acestora si discuta cu un specialist despre rasa potrivita pentru tine. Nu ezita sa ne contactezi pentru a discuta despre nevoi, dorinte si stilul tau de viata astfel incat sa iti oferim idei despre ce ar trebui sa cauti.

  • Tine cont de marime, rasa si nevoi.

Un Saint Bernard nu se va obisnui, cu usurinta, intr-un apartament asa cum cum Dachshund va intampina probleme in cazul in care iti vei dori sa te insoteasca la alergarile zilnice. De asemenea, desi pisicile sunt considerate independente, si ele, in special unele rase, au nevoie de multa interactiune, exercitiu si, desigur, iubire. In plus, in anumite cazuri, precum cainii de rasa Bichon Maltez, necesita mult timp zilnic pentru ingrijirea blanitei in timp ce un Chihuhua va trebui periat o data pe saptamana. Chiar daca, de multe ori, atunci cand vorbim de adoptia unui animal de companie nu ne referim la o rasa pura, anumite specificitati se pastreaza si este recomandabil sa le cunosti.

  • Infatisarea nu este totul

Animalele de companie, mai ales puii, pot fi irezistibile datorita infatisarii. Insa nu uita sa te gandesti daca temperamentul viitorului prieten ti se potriveste si daca acesta este sociabil si prietenos. Poate fi vorba de un drum lung pana sa te imprietenesti cu un animal de companie. In cazul in care ai copii, orienteaza-te catre un animal jucaus si increzator deoarece unul timid este posibil sa refuze interaciunea activa.

  • Asigura-te ca animalului ii place sa fie mangaiat

Atinge-i urechile, labute-le si mangaie-i corpul pentru a verifica reactia – poate deveni agresiv si incerca sa fuga.

Pentru a te bucura de un animal de companie sanatos, alert si normal, ai grija la urmatoarele aspecte:

  • Animalul arata si se comporta normal, nefiind letargic;
  • Animalul are greutatea corespunzatoare iar ochii, urechile si nasul sunt curate;
  • Blanita este lucioasa, fara zone lipsa sau cu blanita mata;
  • Nu stranuta, nu tuseste si nici nu are dificultati de respiratie;
  • Intoarce capul si te priveste atunci cand bati din palme;
  • Urmareste cu privirea o minge sau o jucarie pe care o arunci;
  • Merge si alearga normal, fara a se impiedica.

In cazul in care observi orice neconcordanta, discuta intai cu medicul veterinar pentru a sti ce implica problema respectiva si daca ai resursele necesare pentru a-i face fata (timp, bani pentru tratamente specifice, etc)

Adoptia unui animal de companie: de unde il iau?

Atunci cand vrei sa adopti un animal de companie poti merge intr-un adapost sau analiza anunturile din grupurile dedicate acestui subiect pe care le gasesti, cu usurinta, pe retelele de socializare. Aici sunt animale de toate tipurile, rasele si varstele iar multe dintre ele sunt animale sociabile, iubitoare ce isi pot gasi un loc in familia ta.

Poti apela si la ajutorul organizatiilor non guvernamentale care au ca obiect de activitatea salvarea animalelor. Acestea iti vor oferi, de cele mai multe ori gratuit, toate informatiile necesare despre animalele de companie pe care ti le recomanda.

De cele mai multe ori este o varianta mult mai buna decat achizitionarea lor dintre magazin de specialitate, situatia in care nu vei obtine prea multe informatii despre istoricul, personalitatea si socializarea unui animal.

Adoptia unui animal de companie: ce intrebari sa pun inainte de a aduce acasa noul prieten patruped?

In momentul in care te-ai decis cu privire la noul tau animal de companie, mai jos regasesti o lista cu intrebari pe care sa le pui inainte de a-l aduce acasa si de care sa tii cont in grijirea sa.

  • Care este istoria animalului?
  • A socializat pana acum?
  • Ce ii place si ce un ii place?
  • Cate vaccinuri are facute si cand ar trebui sa fie urmatorul?
  • A fost deparazitat?
  • Este un animal sterilizat?
  • Sufera de vreo boala sau urmeaza un traament?

Nu in ultimul rand pregateste-te pentru schimbari si cumpara lucrurile de baza: mancare, vase speciale pentru apa si mancare, zgarda si lesa daca este cazul, jucarii si un culcus.

Speram ca ti-am putut oferi informatii utile privind adoptia unui animal de companie. Iti stam la dispozitie in cadrul clinicii nostre veterinare non stop astfel incat sa te ajutam, rapid, indiferent de problema pe care o intampini. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online