Sfaturi pentru îngrijirea câinilor pe timp de iarnă

Câinele tău iubește iarna sau ar prefera să se tolanească pe canapea sau sub o pătură călduță? Indiferent de răspuns, trebuie să îl protejezi, ținând cont de anumite sfaturi pentru îngrijirea câinilor pe timp de iarnă. Multe persoane consideră că animalele lor de companii pot tolera frigul mai bine ca oamenii datorită faptului că au blană. Nu este obligatoriu. Ca și noi, ele sunt obișnuite cu căldura aferentă unui spațiu interior iar vremea rece poate fi dificil de suportat. Indiferent care este punctul tău de vedere, un lucru este sigur: iarna reprezintă o perioadă când prietenii tăi au nevoie de îngrijire suplimentară.

  1. Verifică temperatura corpului

În timpul iernii, când te plimbi pe afară cu animalul tău de companie este important să verifici constant dacă acesta tremură, încetinește ritmul plimbării sau pare obosit. Verifică existența petelor roșii sau gri sub blană, la nivelul pielii deoarece și animalele pot degera.

  1. Limitează timpul petrecut afară

Este posibil să îți placă să petreci timp afară cu prietenul tău însă, iarna, chiar și celui mai blănos câine poate să îi fie frig. Urechile, coada și lăbuțele sunt predispuse să înghețe. Ieșiți la plimbare și joacă dar atunci când temperaturile sunt foarte scăzue nu îl lăsa foarte mult afară. De obicei, atunci când ție îți este rece acest lucru este valabil și pentru el.

  1. Asigură-i un culcuș călduț

Căinele tău nu ar trebui să doarmă pe o podea rece în timpul iernii. Alegerea culcușului potrivit este un element extrem de important. Păturile călduțe ajută la realizarea loc comod în timp ce culcușurile mai înalte sunt de folos în cazul podelelor de beton sau plăcilor de gresie. Alege un loc lipsit de curent, în aceeași încăpere în care doarme de obicei pentru a-i fi familiar.

  1. Ține-ți prietenul la distanță de încălzitoare

Întotdeauna câinii vor căuta surse de căldură în iernile geroase, uneori apropiind-se prea mult de ele. Ferește-l de arsuri având grija să instalezi protecții pentru calorifere și alte surse de căldură. O atenție sporită se impune atunci când, în casă, există un șemineu.

  1. Oferă-i suplimente din ulei de pește

În lunile reci de iarnă uleiul de pește este benefic pentru câinele tău. Poți adăuga în alimentația sa acizi grași Omega 3 și Omega 6 pentru a preîntâmpina iritațiie cauzate de vreme pe piele și lăbuție.  De asemenea, acest suplimente sunt foarte utile pentru câinii bătrâni care pot avea dureri cauzate de artrită atunci când temperaturile sunt scăzute.

  1. Asigură-i suficientă apă proaspătă

Hidratarea este la fel de importantă iarna ca și vara. Asigură-te ca prietenul tău are un bol cu apă proaspătă chiar și pe timpul nopții. În cazul în care culcușul său se află într-un spațiu exterior, ai grijă ca aceasta să nu înghețe. De asemenea, dacă are suficientă apă la dispoziție nu va mai fi tentat să mănânce zăpada și astfel poți impiedica riscul înghiții unor obiecte sau intoxicării cu substanțe chimice.

  1. Optează pentru haine

Hainele pot reprezenta în real ajutor în iernile geroase, ele protejându-ți prietenul de frig. În prezent, ele să găsesc destul de ușor și sunt disponibile pentru toate rasele de câini. Ai grijă să alegi măsura potrivită.

Dacă ții cont de sfaturile de mai sus privind îngrijirea câinilor pe timp de iarnă și cunoști bine rasa câinelul tău și specificitățile acesteia, îi poți asigura o iarnă frumoasă, cu condiții de care să se bucure, simțindu-se iubit și în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chat Online