Controale de rutina: necesare si cand animalul de companie pare sanatos?

controale de rutina

Intelegem tendinta de a trece peste unele controale de rutina insa, contrar aparentei de normalitate si starii de bine, un animal de companie poate ascunde anumite afectiuni medicale.

Dincolo de faptul ca ne bucuram sa te vedem, atat pe tine cat si pe cel mai bun prieten al tau, punem accent pe controalele de rurtina deoarece aduc in atentie probleme ce incep sa se dezvoltare sau exista deja. Din primele luni de viata ale animalelor de companie, noi incurajam respectarea vizitelor pericodice la clinica veterinara.

Cauta si gaseste

Multi popsesori de animale sunt surprinsi atunci cand afla ca acestea sufera de o boala pe care nu au putut sa o detecteze acasa. Chiar si cele mai vigilente, atente si implicate persoane pot sa omita aspecte importante, mai ales ca animalele sunt extrem de pricepute in a ascunde semnele de slabiciune si durere pentru a nu atrage atentia potentialilor pradatori, chiar daca acestia nu exista in casa.

Elemente de detaliu

Poti observa ca animalul tau de companie de retrage intr-o colt din dormitor in loc sa vina leneveasca in fata televizorului sau ca acestuia ii este mai greu sa se ridice de jos sau sa se deplaseze in gradina, daca este cazul. Ochii tulburi, respiratia suieratoare, lipsa luciului blanitei, caderea excesiva a blanitei sunt, de asemenea, semne ca ceva neobisnuit se intampla si ca poate exista o suferinta.

Diagnosticarea timpurie – un avantaj oferit de realizarea de controale de rutina

Prin urmare, examenele clinice sunt necesare pentru identificarea afectiunilor inainte de a cauza durere si probleme serioase. In fiecare an sau o data la sase luni in cazul animalelor senioare sau a celor cu diagnostic clare, este necesar ca un animal de companie sa fie cantarit, masurat si examinat, datele fiind comparate cu cele anterioare. Pot fi efectuate si analize de sange sau alte examinari specifice pentru a se vede orice anomalii aparute de la ultima vizita.

Preventia afectiunilor 

Unul dintre obiectivele controalelor periodice este prevenirea aparitiei de afectiuni. Din fericire, datorita vaccinurilor si tratamentelor antiparazitare, pot fi minimizare problemele medicale cauzate de paraziti.  Protejarea impotriva bolilor transmise de capuse, purici si chiar tantari este esentiala pentru pastrarea sanatatii pe termen lung. Bolile contagioase pot parea provocari ireale atunci cand este vorba de animale crescute in casa insa acest lucru nu este adevarat. Am avut multiple cazuri de sobolani, lilieci sau alte animale salbatice infectate care au intrat in curte sau in casa si au expus animalele neprotejeate la probleme medicale serioase precum rabia. Prin urmare, trebuie sa intreprindem toate actiunile necesare pentru a le proteja.

Plusul de valoare al examenelor periodice

Ingrijirea dintilor este un aspect important in cadrul examenelor perioadice iar specialistii nostri ii acorda o atentie sporita. Daca este nevoie, recomandam o curatare profesionala sau un examen dentar sub anestezie. Altfel, oferim posesorilor sfaturi privind curatarea dintilor acasa si integrarea unor anumite suplimente in cadrul dietei.

Nu in ultimul rand, consultant pe probleme de nutritie este extrem de apreciata de cei care aleg sa ne viziteze periodic. Ea este impotranta in momentul tranzitiei de la o etapa de varsta la alta sau a unei diete speciale, aferente unei anumite afectiuni.

Nu ezita sa ne contactezi pentru orice intrebari ai avea cu privire la frecventa si importanta efectuarii de controale de rutina. Suntem la dispozitia ta 24/7 pentru a te ajuta, indiferent de situatia cu care te confrunti.

 

 

Chat Online